zondag 14 december 2008

over snoeien gesproken

vorige week heb ik een stukje op mijn blog geschreven http://marlaisa.blogspot.com/2008/11/seizoenen-van-groei.html. dit ging over het snoeien en het vrucht dragen...

vanochtend in de parousia kwam Rocco Rausch spreken en ik vond het erg bijzonder. Op de dag dat ik besloot om alles open te gooien kwam Rocco ook spreken. Hij sprak toen over Jacob en dat en waarom God hem de naam Israel gaf. Van Jacob (wat bedrieger betekent, hij die de hiel vasthoud, was toen ook wat uitgelegd werd) werd zijn naam veranderd in Israel (wat hij strijd met God of God strijd betekent). Aangezien ik me nogal herkende in het bedrieger verhaal, betekende dat ook dat er voor mij een oplossing was.....
Dit heeft mij toen erg geraakt en heeft een heel proces in gang gezet. Nu.. een half jaar later spreekt hij over de wijnstok en het proces van het groeien van de vruchten en de takken.
Het proces van het afgelopen half jaar heeft zoals eerder geschreven er echt zo uitgezien.

Maar vandaag werd dat stukje weer bevestigd, want ik herkende echt wat hij vertelde. Het toffe is dat er vandaag weer een stukje verdieping in kwam. Het ging niet alleen om het snoeien en de goede vruchten die er aan de wijnstok kwamen, maar nee het ging ook om de zorgzame, tedere en bijzondere aandacht die de wijnlandheer geeft aan zijn wijnstok. zonder deze zorgzaamheid gaan de takken woekeren en kunnen ze niet echt de vruchten gaan produceren die waar ze voor bestemd zijn..

lieve Papa, bedankt dat U me met zorg en tederheid aan het verzorgen bent, dat U me snoeit en de goede kant op leid... Dat U mij klaar maakt om de vruchten te gaan dragen zoals U mij bestemd heeft!!

1 opmerking:

Rocco Rausch zei

Wow!
Ik ben er stil van..
(gebeurt niet vaak hoor, ;-))
Alle eer aan Hem!

Bless you,
Rocco